• xaviergluque

Els penals d'en Kubala

Quants penals va marcar Kubala? Els càlculs més fiables parlen de 41 dels 44 que va llançar amb la samarreta del Barça, en competició oficial (el que dóna una fiabilitat fabulosa del 93,1%).

Els tres fallats corresponen a:

  1. 14/IX/1952. Barça-Depor de Lliga a Les Corts, el xut va a anar al pal.

  2. 22/V/1955. Barça-Athletic, semifinal de Copa a Les Corts. Atura Carmelo.

  3. 22/I/1961. Barça-Betis de Lliga al Camp Nou. Va anar al pal, però hi ha dubtes sobre si el porter arriba a fregar lleugerament la pilota.

La imatge que veieu és la del dia del Betis, en un camp molt enfangat, circumstància que podria haver influït en l'errada de l'infal·lible Kubala. Fixeu-vos com el públic gairebé ha desaparegut de les zones descobertes, per la pluja constant.


Però agafeu-vos que ara ve el més fort. El porter del dia del Depor i el del dia del Betis és el mateix: Juan Ignacio Otero Couceiro, nascut a A Coruña l'1 de juny de 1929 i que va jugar al Depor (1952-1958), Betis (1958-1962) i Granada (1962-66). L'any 1954 fins i tot va guanya el trofeu Zamora. Otero és protagonista en dos dels tres penals que Kubala no va marcar!

I encara més! Perquè també hi ha una coincidència important amb l'entrenador del Athletic Club i el del Betis en aquestes dues dates indicades: també era el mateix. Es tracta de Ferdinand (Fernando) Daucik! I per acabar-ho d'arrodonir tot, Daucik era el cunyat de Kubala (que estava casat amb Anna Viola Daucik) i l'entrenador que el va acompanyar en la seva arribada al futbol espanyol. Tot plegat sembla increïble... però és cert.

2 views0 comments

Recent Posts

See All