• xaviergluque

17 de febrer: Madrid, 0 - Barça, 5

El diumenge 17 de febrer de 1974, en partit televisat en directe i a partir de les vuit del vespre, el Barça de Cruyff visita el Santiago Bernabeu. És a punt de produir-se un resultat històric: cinc gols a zero a favor dels blaugrana, i fins i tot fa la impressió que allò podia haver estat més gros, que els jugadors del Barça afluixaven per no humiliar més el rival (El cinquè gol es va marcar a 21 minuts del final). Bernabeu ho viu a la llotja com el que és: una desfeta històrica. El madridista Zoco, un dels llegendaris de l'equip blanc, decideix que li ha arribat el moment de la retirada.Aquella mateixa temporada l'entrenador Miguel Muñoz -que era al càrrec des del 1959, quinze temporades!!!- també ha vist que li ha arribat el moment del relleu i ha presentat la dimissió. La nit del 0-5 uns pocs centenars d'aficionats ho van celebrar a la Rambla. Però les manifestacions espontànies d'alegria no eren del gust del règim i tot va acabar amb l'arribada d'uns vehicles de la policia armada. Explica el president Agustí Montal a les seves memòries:

Jo estava assegut al costat d'un ministre i aquest em deia "el Madrid sí que ha dado tiempos de gloria para España, el Barcelona no está mal..." (Montal)

L'endemà del 0-5, pels carrers de pobles i ciutats, els barcelonistes se saludaven amb els cinc dits de la mà oberta.

Recordem els protagonistes: Mora; Rifé, Torres, De la Cruz; Costas, Juan Carlos; Rexach, Asensi, Cruyff, Sotil i Marcial (Tomé 69). Gols d'Asensi (30 i 54), Cruyff (39), Juan Carlos (65) i Sotil (69).


7 views0 comments

Recent Posts

See All