Golejada històrica al Deportivo (7-0)

La portada de "El Once" del 2/V/1955

Barça 7 – Deportivo 0. La golejada més rotunda que ha rebut mai el Deportivo de La Corunya al camp del Barça es va produir en partit de Copa, l’1 de maig de 1955.

En aquells temps la Copa, denominada oficialment Copa del Generalísimo (per Franco, evidentment) es jugava després de la Lliga. La competició de la regularitat havia acabat oficialment el 10 d’abril, amb el Reial Madrid campió (som en plena era Di Stéfano) i el Barcelona segon classificat, a 5 punts.

L'anàlisi 1x1 dels jugadors a Vida Deportiva
L’anàlisi 1×1 dels jugadors a la revista “Vida Deportiva”
La sempre peculiar visió dels partits de "El Once"
La sempre peculiar visió dels partits de “El Once”

El Barça el dirigeix un italià, Sandro Puppo, que no ha pogut rivalitzar amb l’equip blanc. A la primera volta, al Bernabeu, els blaugrana hi van arribar empatats a punts amb els blancs, però van caure per tres gols a zero (Rial, Di Stéfano i Joseíto). A la segona volta, a Les Corts, el Barça ja arriba a quatre punts del Madrid i només aconsegueix empatar a dos (Gento va fer els dos dels vistitants i pel Barça van marcar Basora i Moll. Kubala, que havia estat caçat a Santander (fractura de clavícula) poc abans ja no jugava en aquelles jornades finals de la competició.

Kubala, que havia estat caçat a Santander…

En aquesta situació, amb el Madrid campió i el Barça segon, va començar la Copa i els dos rivals van quedar exents de la primera eliminatòria. El Barça doncs debutava aquell 1 de maig de 1955, en partit d’anada dels quarts de final, contra un Deportivo que no ho havia fet pas malament a la Lliga: setè classificat i a només 4 punts del quart. Pero la pallissa a Les Corts va ser d’epoca: set a zero. El partit de tornada, sense cap interès, va acabar amb empat a un. (El gol del Barça el va fer un jovenet que aquella setmana tot just havia fet els 20 anys: Luisito Suárez).

La crònica de "Hoja del Lunes" de La Coruña, 2/V/1955
La crònica de “Hoja del Lunes” de La Coruña, 2/V/1955
La crònica de "Hoja del Lunes" de Barcelona, 2/V/1955
La crònica de “Hoja del Lunes” de Barcelona, 2/V/1955

Pel que fa al 7-0 de Les Corts, cal dir que el primer temps ja va acabar amb 5-0. Gols de Kubala (13), Esteban Areta (21), Bosch (40), Kubala (43) i Manchón (45). A la segona part l’entrenador dels gallecs va substituir el porter, Lestón, pel veterà Acuña. Aquest encara va rebre dos golets més: Manchón (57) i Kubala (80, de penal). Entre el sisè i el setè el Depor es va quedar amb nou homes per les expulsions de Zubieta i Tomás, en uns moments de gran nerviosisme (els jugadors del Depor fins i tot van tirar per terra l’àrbitre, d’una empenta) i amb diverses accions molts dures contra Kubala, un futbolista perseguit de manera descarada a molts camps d’Espanya i, com veiem, fins i tot a camp propi.

Pel que fa al desenllaç d’aquella Copa, a semifinals l’Athletic Club va eliminar el Barça i després es va proclamar campió en batre el Sevilla a la final, disputada al Bernabeu (1-0).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*