Dicen… 18 d’octubre de 1952

El diari esportiu Dicen va néixer primer com a revista setmanal i en aquest format es va publicar entre 1952 i 1965. Aquesta portada correspon als primers temps, en concret al número 6, del 18 d’octubre de 1952. Amb un paper de qualitat pobre i, naturalment, sense ús encara del color, Dicen ens ofereix una imatge de dos cracks de l’època, Kubala i César.

Dicen n.6
El número 6 de la revista Dicen…

La revista apareixia llavors els dissabtes, perquè buscava el públic interessat en les informacions prèvies a la jornada de Lliga. Per una pesseta amb 30 cèntims (menys d’un cèntim d’euro!!!) constava de només 12 pàgines. La redacció estava situada llavors al carrer Canuda 37, primer pis, de Barcelona. Duia publicitat de cinemes i en aquest exemplar per exemple s’anunciava a tota pàgina l’estrena al Coliseum de Un lugar en el sol, amb Montgomery Clift, Elizabeth Taylor i Shelley Winters (pel·lícula, s’avisava, “autorizada para mayores”) i també

La revista costava 1 pesseta amb 30 cèntims, menys d’un cèntim d’euro!

s’anunciava, al Fémina, Sor Intrépida, “un verdadero acontecimiento del cine español, declarada de interés nacional” i, en aquest cas, “tolerada menores”. La protagonista era l’actriu francesa Dominique Blanchar. I aquesta és la sinopsis que en fa Film Affinity:

“Soledad es una famosa cantante que un buen día decide dar un giro a su vida e ingresar en un convento para ayudar a los demás. La prensa y sus familiares están desconcertados. Ahora la gran figura del cante español se ha convertido en Sor María de la Asunción y trabaja atendiendo enfermos en un hospital que tiene graves problemas económicos. Al principio, todo son dificultades, pero la intrépida monja consigue salir adelante a fuerza de coraje y generosidad”

En aquest exemplar gairebé prehistòric del Dicen destaquen els següents reportatges:

  • entrevista del director, Julián Mir, amb Kubala i César. Ocupa les pàgines centrals
  • entrevista d’Alfredo Rueda amb Daucik, l’entrenador blaugrana
  • acudits de Cifré i Peñarroya
  • la secció “Lo que no nos gusta” de J. García Castell
  • crítica de cinema a càrrec de Muntañola. En to humorístic ens parla de La Reina de África i de Siempre en tus brazos. Val la pena rellegir com Joaquim Muntañola ens explicava les aventures de Katharine Hepburn i Humphrey Bogart… La reina de África1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
    Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*